Nodig voor de soep: 200 gram kip – bouillonblokjes – water – 3 lenteuitjes – 1 rode paprika – 1 stengel witte selder – 1 theelepel gemberpoeder – scheutje ketjap – paar druppels tabasco – peper – zout
Nodig voor de flensjes: 2 eieren – 2,5 dl melk – vetstof –
100 gram bloem
- Doe het water en de bouillonblokjes in een kookpot en breng aan de kook.
- Voeg de kip toe aan de bouillon, en laat gaarkoken.
- Haal nu de kip uit het water en laat afkoelen. Hou de bouillon bij.
- Snijd de paprika, de witte selder en de lenteuitjes fijn.
- Gebruik 1 liter van de bouillon. Doe hierin de paprika, de selder en de lenteuitjes en laat doorkoken.
- Snijd de kip in stukken en voeg toe aan de soep.
- Voeg de ketjap en het gemberpoeder toe.
- Kruid af met een paar druppels tabasco, en eventueel peper en zout.
- Bereid nu het deeg voor de flensjes: doe de bloem en de eieren in een kom. Voeg hieraan de melk aan toe. Meng goed tot je geen klonters meer hebt.
- Bak hiervan dunne flensjes, rol deze op en snij er zo dunne reepjes van.
- Neem een bord, doe er de flensreepjes in en overgiet met de soep.