Chinese Kippensoep

kippensoep

 

Nodig voor de soep:        200 gram kip – bouillonblokjes – water – 3 lenteuitjes – 1 rode paprika – 1 stengel witte selder – 1 theelepel gemberpoeder – scheutje ketjap – paar druppels tabasco – peper – zout

Nodig voor de flensjes:   2 eieren – 2,5 dl melk – vetstof –

100 gram bloem

  • Doe het water en de bouillonblokjes in een kookpot en breng aan de kook.
  • Voeg de kip toe aan de bouillon, en laat gaarkoken.
  • Haal nu de kip uit het water en laat afkoelen. Hou de bouillon bij.
  • Snijd de paprika, de witte selder en de lenteuitjes fijn.
  • Gebruik 1 liter van de bouillon. Doe hierin de paprika, de selder en de lenteuitjes en laat doorkoken.
  • Snijd de kip in stukken en voeg toe aan de soep.
  • Voeg de ketjap en het gemberpoeder toe.
  • Kruid af met een paar druppels tabasco, en eventueel peper en zout.
  • Bereid nu het deeg voor de flensjes: doe de bloem en de eieren in een kom. Voeg hieraan de melk aan toe. Meng goed tot je geen klonters meer hebt.
  • Bak hiervan dunne flensjes, rol deze op en snij er zo dunne reepjes van.
  • Neem een bord, doe er de flensreepjes in en overgiet met de soep.