Diabetes

Wist u dat u met de juiste voeding, beweging en ontspanning uw diabetes opmerkelijk kan verbeteren? Hiermee bedoelen we dat u zich gezonder en fitter voelt en dat uw bloed- waarden verbeteren. Leefstijl als medicijn.
Voeding verdient een prominentere plaats in de behandeling van uw diabetes. Leefstijl als medicijn is de vrijblijvendheid voorbij. Steeds meer huisartsen, specialisten en andere zorgprofessionals zetten wetenschappelijk onderbouwd in op voeding, beweging, ontspanning en slaap. Niet alleen om ziekte te voorkomen, maar ook om aandoeningen te verlichten, in remissie te brengen en zelfs te genezen.
Vandaag de dag hebben koolhydraten een slechte reputatie. Deze stelling is niet volledig onwaar, maar verdient toch enige duiding. Koolhydraten is de verzamelnaam voor zowel de snelopneembare suikers als voor de complexe koolhydraten. Deze laatste hebben we zelfs nodig in onze dagelijkse voeding. De suikers daarentegen kunnen we missen als kiespijn in een gezonde voeding.  Iedereen kent wel de zichtbare suikers onder de vorm van bv witte suiker, maar ook als honing en siroop.  Maar het is eveneens belangrijk om de verwerkte suikers, zoals bv in koekjes, chocolade, ijs… zoveel mogelijk van het menu te schrappen.  Dit lijkt in onze huidige samenleving een zeer zware opdracht, en dat is het voor velen ook.  Maar het doel heiligt hier wel degelijk de middelen.  Door deze voedingsmiddelen te schrappen uit uw eetpatroon (lees “door gezonder te gaan eten”) kan je weldegelijk een verschil maken in jouw diabetes!